O mých zážitcích, zájmech, zkrátka o mě.

Duchovní obnova se třídou

3. 3. 2012 8:39
Rubrika: Nezařazené

Když jsem pořád tady psala statusy o duchovní obnově se třídou, tak jsem si řekla, že by se hodilo napsat i pár myšlenek a zážitků.

Vyjeli jsme hned po vyučování. Po malé svačině a krátkém úvodu jsme se vydali na křížovou cestu po Staré vsi. Takovými malými kříži pro nás asi bylo bláto a zima, ale tohle je určitě maličkost než to, co musel podstoupit náš Pán. Pak byla hned mše Svatá. Zaujala mě tam myšlenka:"Čím lépe prožijjeme postní dobu, tím intenzivněji prožijeme dobu Velikonoční." Potom byla večeře, chleba se solí. Večeře mi chutnala. A po večeři bylo...ticho. Nikdy jsem na žádné duchovní obnově, kde bylo ticho nebyla, ale bylo to krásné. Ticho bylo až do večerní modlitby. Mohli jsme ho využít tak, že jsme mohli mít rozhovor s knězem, nebo si přečíst Poselství na postní dobu svatého otce, nebo ho strávit v kapli. Měli jsme určitý čas, kdy jsme se měli všichni zase sejít a bylo promítání filmu Muž, který sázel stromy. Po filmu byla večerní modlitba v kapli, taky moc krásná.

 Druhý den, hned ráno, byla mše svatá. Po mši byla snídaně a potom jsme hráli hru. Po hře následovalo povídání o dryňských mučednicích. Hodně mě tam oslovil skutek sestry představené. Sestra představená se vracela z nákupu, ale viděla, že ostatní sestry berou srbští vojáci, že se nebála a neutekla a řekla, ať na ni počkají, že chtěla s nimi sdílet také to utrpení. Pak jsme dostali témata a měli jsme si připravit reklamu na to téma. Byly jsme tři skupinky a témata byla: Ticho, Církev a Svátost smíření. Po obědě jsme si povídali o almužně, uklidili a pak byl konec.

Mě tato duchovní obnova hodně posílila, doufám, že někdy bude zase něco podobného. Škoda, že to nebylo dýl.

Zobrazeno 1010×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio