O mých zážitcích, zájmech, zkrátka o mě.

Mají ještě dnes smysl náboženské předpisy a příkazy?

16. 9. 2012 18:04
Rubrika: Nezařazené

Do náboženství jsem psala úvahu na toto téma a tak mě napadlo to sem dát.

Mnoho lidí si myslí, že náboženství už dnes není "cool" a že do kostela chodí jen staří lidé. A nějaká pravidla? Tak ta jsou pro takové lidi už zastaralá a staromódní. Jedním z takových předpisů, o kterém si hodně lidí myslí, že je "sto let za opicemi", je sex až po svatbě. V dnešní společnosti je úplně normální žít jen tak, beze sňatku, "na hromádce". Platí toto mínění o náboženských předpisech a příkazech pro všechny nevěřící lidi? Myslím si, že Bůh toto pravidlo ohledně sexuality vymyslel dobře i z hlediska zdraví.

Dalším z ošemetných témat jsou umělé potraty. Proč tolik žen zabíjí své děti ještě před tím, než se narodí, i když by třeba ani nemusely? Hodně lidí si neuvědomuje, že umělý potrat je už také vražda, že už se v tak miniaturním stádiu nedá o takovém človíčku mluvit jako o shluku buněk. Už dlouho jsem o této věci přesvědčena, že bych ji neudělala. Viděla jsem jeden film (byl mi komentován) o tom, jak se tento zákrok provádí. Tento film mě ještě víc utvrdil v mém názoru. Jak se tyto ženy musí pak cítit? Myslím si, že určitě mají po tomto zákroku psychické následky na celý život.

Napadají mě asi dvě možnosti, proč toto chtějí ženy podstoupit. Buď proto, že jsou k tomu donuceny, nebo proto, že se doví od lékaře, že dítě bude mít nějaký handicap. Každé dítě má právo na život, i to, které se nemá narodit z donucení. Určitě by pro takové dítě bylo lepší, i když ho nechtějí, dát k adopci.

Nerozumím tomu, když žena, která se doví, že dítě bude mít handicap, nebo nějaké zdravotní problémy, řekne:"Bude lépe, když se vůbec nenarodí." Už jsem slyšela o několika případech, kdy se nesplnilo to, co lékaři předpovídali. A i kdyby nakonec dítě handicap mělo, tak z vlastní zkušenosti mohu říct, že takový člověk také může prožívat krásný život.

Na druhé straně existují lidé, kteří jsou také nevěřící, ale takovým příkazům a předpisům se nevyhýbají. Několik takových lidí znám.

Desatero Božích přikázání by se dalo zkrátit na pouhé jedno slovo. Morálka. Morálkou se tito lidé řídí, ani netuší, že toto jsou Boží přikázání.

Myslím si, že náboženská přikázání a předpisy, mají smysl v každé době. Tato přikázání nás vlastně chrání, ale někdy si to ani neuvědomujeme. Záleží jen na každém z nás, jak se zachováme, jestli se příkazy a předpisy neboli morálkou řídit budeme, nebo ne.

Zobrazeno 1440×

Komentáře

Verra

Líp bych to nenapsala. Jsi fakt dobrá Zuzi

zuzankie

Děkuji. :)

Verra

Nemáš zááááááááááááááááč =o)

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio