O mých zážitcích, zájmech, zkrátka o mě.

O maličkosti, která mi prozářila zbytek dne

5. 10. 2012 20:10
Rubrika: Nezařazené
Včera jsem měla takový zvláštní den, však to asi znáte, všechno mi ubíhalo nějak pomalu, neměla jsem moc dobrou náladu apod. Odpoledne jsem jela na PC-kurz do tyflo-centra (tyflo-centrum je organizace pro zrak. postižené, pořádají různé kurzy a také různé akce). Tak jsem po spolču nastoupila do auta a jely jsme. Cestou jsme si s mamkou povídaly, ani nevím, jak jsme se k tomu dostaly, ale mamka mi najednou řekla, že Editka prý řekla úplně tak vážně a spontánně:"Já bych tak chtěla, aby Zuzka se Silvinkou mohly vidět." (Kdo mě znáte, tak víte, kdo je Editka a kdo mě neznáte, Editka je moje 8letá sestřička.) Tak po této větě už prostě nešlo mít takovou divnou náladu. Když jsem si představila, jak tohle Editka říká, musela jsem se usmát. Je úžasné, jak děti svá přání říkají s takovou upřímností, bezstarostností a spontánností. Občas si říkám, že by někdy nebylo špatné, kdybych byla tak bezstarostná. To mě většinou napadá, když je toho na mě moc. Pak jsme přijely na místo a já jsem s touto větou, která mi zněla v uších vystoupila z auta, rozloučila se s mamkou a s mou každodenní "bílou pomocnicí" a těžkým batohem jsem se vydala ke dveřím, zazvonila a odešla na kurz. A tato Editčina věta mi zněla v uších i ve zbytku dne.
Zobrazeno 1480×

Komentáře

kacarovi3

Ach,kdybys viděla tu krásu přírody,kterou jsem dnes na procházce obdivoval. Ale ty také cítíš mír a pokoj ve stvoření.Chodí s tebou někdo do přírody?Máš psa?

zuzankie

O tom, že Bůh dá tomu, komu něco chybí něco jiného byla zmínka i ve Žďáru, konkrétně to říkal tatínek Chiary Luce Badano, když mluvil o jejích rozhovorech s maminkou.
Ano, do přírody občas jako rodina chodíme. Mám to s chůzí tak, že po vesnici chodím většinou sama, znám už skoro všechny trasy, kam potřebuji a když mám s nějakou kamarádkou nebo někým schůzku v jiném městě, nasednu do autobusu a řeknu řidiči, kde potřebuji vystoupit a on mě upozorní. Jinak mě vozí rodiče třeba do školy nebo takhle, mamka mě jen vysadí a ke dveřím a dovnitř už si dojdu sama.

Zobrazit 9 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio