O mých zážitcích, zájmech, zkrátka o mě.

Jan Eriksen: Žil jsem v podsvětí

25. 11. 2012 17:02
Rubrika: Nezařazené

Když jsem se o této knize dověděla, řekla jsem si:"Tak tohle určitě číst nebudu, drsňárny nikdy nebyly moje." Pak jsem ale s tímto člověkem vyslechla rozhovor a tato kniha mě přímo nadchla a změnila jsem na ni názor.

Jan Eriksen měl ve 14 letech takové to období, kdy člověk hledá a neví, co je správná cesta a jeho dosavadní život mu připadaá nudný. A tak se začal přátelit s o mnohem staršími kluky, kouřil s nimi, pil alkohol. Byl také "pasákem". Pak také přešel na drogy. S křesťanstvím se blíže seznámil v organizaci Modrý kříž a pak se rozhodl uvěřit. Rozhodl se, že bude evangelizovat na ulici, tam, odkud přišel, mezi prostitutkami, drogově závislými atd. Byl také v organizaci Teen Challenge, která se zabývá evangelizací lidí na ulici a přiblížením jich k Bohu. Když se z USA, kde Teen Challenge sídlí, vrátil zpět do Norska, rozhodl se i tam založit nějaké takové misijní týmy, které by evangelizovaly na ulici.

A na závěr jedna příhoda, která mě opravdu zaujala. Jednou, když hlásal evangelizační tým na ulici v čele s Janem Eriksenem, se jim před očima zhroutila na zem dívka, která byla pod vlivem drog. Vypadalo to, jako by zemřela. Přistoupila k ní jedna z pracovnic týmu a řekla:"Ve jménu Ježíše lámu smrt." Dívka vyskočila a s bezprostředností ji objala.

Tato kniha mě velmi zaujala, doporučuji k přečtení.

Zobrazeno 2124×

Komentáře

kacarovi3

Vím,že dotyk zla a hříchu může způsobit velký obrat v duši člověka,převrátit mu celý život.Také ale způsobuje ztrátu víry v Boha.Popisuješ i případ zázraku uzdravení.Dělám ted masérskou školu abych se směl dotýkat nemocných lidí a ve jménu Ježíše Krista je uzdravovat.V letničních církví se věřící dotýkají v modlitbě uzdravujícími dotyky,kde spočinou na chvíli v objetí lásky Ducha Svatého.Víra mnohdy uzdravuje.My katolíci máme jen pomazání nemocných knězem.Už se ani navzájem nežehnáme křížem na čelo.Právě toto byl ten uzdravující dotek ve jménu Svaté trojice.Přestali jsme používat autoritu věřících v Ježíše Krista,té moci nad nemocí i zlými duchy.Proto aspon tímto způsobem chci napravit naše nedostatky a používat masérské chvaty jako uzdravující doteky v Ježíšově jménu.Povede se mi to?Pavel

zuzankie

Já nevím, jestli žehnání si navzájem upadá, když se loučím s věřícími přáteli, tak si navzájem požehnáme.

kacarovi3

Važ si té víry u přátel.Je to čím dál větší vzácností.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio