O mých zážitcích, zájmech, zkrátka o mě.

U vizážistky

29. 11. 2015 15:49
Rubrika: Ze života

Jak asi někteří víte, ke dvacetinám jsem dostala poukaz k vizážistce. Mělo se to uskutečnit už asi před dvěmi týdny, ale kvůli testu jsem to musela odložit, protože jsem v ten den přijela později, než bylo původně v plánu. A tak se to konalo minulý čtvrtek.

Sama jsem byla zvědavá, co mě čeká. Vím, co dělá kosmetička, co dělají na manikúře či pedikúře, ale o tom, co dělá vizážistka jsem měla představu letmou v podstatě skoro žádnou, jen jsem mohla tušit, co se bude dít.

Po té, co jsem dorazila na ÚAN, kde má stanoviště Student agency, jsme s mamkou autem zamířily k místu, kde paní vizážistka sídlí. Lehce jsme budovu hledaly. Když jsme ji našly, nastal další problém. Dveře byly zamčené a nemohly jsme se ani dovolat, aby nám někdo přišel otevřít. Nakonec se i tyto menší komplikace vyřešily a mohla jsem vstříc zajímavé zkušenosti.

Schůzka byla spíš poradenstvím, paní vizážistka mi poradila ve střihu a barvě vlasů, určila mi, jaký jsem barevný typ, jaký mi sluší kov, v jakých materiálech vypadám líp. Výsledkem bude vzorník barev, podle kterého se můžu řídit při nakupování a nošení oblečení a doplňků. Co mi přidalo na sebevědomí bylo, když mi paní vizážistka řekla, že mám hezkou tmavěhnědou barvu očí. :) Prostě mi připadalo, že moje oči jsou  obyčejné, nikdy by mě nenapadlo, že by se někomu mohla líbit moje barva očí, i když za tu vděčím někomu jinému. :) Co je zajímavé, že raději chodím v měkčích materiálech než ve tvrdých a paní mi řekla, že právě ty měkčí materiály mi víc sluší, než ty tvrdé. Je to zvláštní, že i se zrakovým postižením jsem to tak nějak měla dané.

Z mého pohledu to byla zajímavá zkušenost. Jsem ráda, že jsem si mohla vyzkoušet, jaké to je, když mi v mém stylu oblékání a dalších věcech poradí profesionál.

Zobrazeno 1207×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio