O mých zážitcích, zájmech, zkrátka o mě.

ICC 2016

18. 7. 2016 21:38
Rubrika: Ze života

Co že se pod touto záhadnou zkratkou skrývá? Nic jiného než International camp on communication and computers. Pro neznalé se jedná o Mezinárodní počítačový/vou tábor/školu pro zrakově postižené, vyberte si, co chcete, budou tam workshopy nejen z tematiky počítačů. Letošní se bude konat v německých Drážďanech a já dostala možnost na tuto akci jet. Slyšela jsem už o ní dřív, ale pokaždé se to krylo s Jumpem. A Jump je moje srdcová záležitost, takže bych ho nevyměnila za nic. A jak to vlastně všechno začalo?

Národním výběrovým kolem tzv. precamp, kde probíhaly zkoušky, jak už samotný název napovídá, ze znalostí práce na PC a z angličtiny. Já se měla účastnit pouze zkoušky z angličtiny, která se skládala z poslechu a z rozhovoru.

Poslechová část probíhala tak, že nám rodilý mluvčí četl informace o třech osobách a jejich práci a my jsme tyto informace, které jsme o těchto lidech měli před sebou na počítačích, museli opravovat, pokud byly nesprávné. Konverzační část probíhala tak, že si nás jednoho po druhém volali a vedli s námi krátký rozhovor, kde se ptali na věci jako jestli už jsme si zjišťovali něco o Drážďanech, proč na ICC chceme jet, jestli je pro nás mluvení v angličtině obtížné apod.

Pak nám oznámili, že výsledky dostaneme mailem a tím precamp skončil. Po odchodu ze střediska mi připadalo, že jsem ten poslech úplně pokazila, rozhovor by snad šel. A tak jsem počítala s tím, že se moje dilema mezi Krakovem nebo Drážďanama vyřeší tak, že prostě pojedu do Krakova. Bylo pro mě těžké se rozhodnout mezi těmito akcemi, protože obě vypadaly lákavě a asi bych ani nelitovala toho, kdybych do Krakova jela místo do Drážďan a naopak. Jaké však bylo moje překvapení, když mi další den ráno v mailové schránce přistála zpráva s tím, že mě na ICC berou. A za pár dní mi mailem přišla oficiální přihláška, která byla celá v angličtině.

Jak už jsem psala výše, budou probíhat workshopy. A co že jsem si tedy z široké nabídky vybrala?

- First Aid

- Software Translation

- Document Creation in Microsoft Word

- Goal Setting and Maintaining Positive Mindset

- Creating and Reading .pdfs

- Studying in Europe - Studying abroad

- Communication Tool for the whole ICC comunity

- ICC Newspaper

- Speech Recognition

- Tourist or Traveling abroad as VIP

- Interpersonal Relationships

- Insight into your qualities and ambitions

 

A teď? Nezbývá, než se těšit a očekávat, co přijde. Už příští týden!  Nikdy jsem na žádné akci čistě pro zrak. postižené nebyla a ještě k tomu mezinárodní,  tak jsem sama zvědavá. Bude to asi úplně jiný typ akce, než na jaké jsem zvyklá, ale pokusím se nesrovnávat s ničím jiným a budu ji brát prostě jako originalitu. Poslední možnost jet se musí využít. A vy se určitě můžete pak těšit na článek, jaké ICC bylo.

P.S. Kdyby někdo něčemu anglickému v textu nerozuměl, ráda přeložím.

Zobrazeno 767×

Komentáře

slu-nicko

Krásně si to užij, moc ti to přeju! :-)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio