O mých zážitcích, zájmech, zkrátka o mě.

Místa vzpomínek

Mám v pokoji místa, kde mám schované různé dopisy z táborů, pohledy a přáníčka, které jsem kdy dostala, památník, mušle od moře a různé další věci, které jsem si přivezla z různých akcí nebo od někoho dostala na památku. Občas si ty věci prohlížím a vzpomínám na ty chvíle, na lidi.... Vždycky mě napadá, jak mají věci pro lidi různou hodnotu. Někomu, kdo ty stejné akce nezažil, můžou tyhle zdánlivé drobnosti připadat jako zbytečnost a jako něco, co by se mělo dát pryč, protože to tam prostě překáží. Jiný si takové věci schová, protože mu připomínají někoho/něco.

Podobné je to s nehmotnými vzpomínkami. Někdo může brát setkání s někým jako jedno z mnoha, jiný si rád vzpomínku na nějaké setkání uchová v hlavě. Od Boha můžeme mít taky různé dárky na památku (různé duchovní obnovy, možnosti setkání s Ním), ale občas je, aspoň pro mě, těžké na ně nezapomenout a "nezaplácat" je něčím jiným.

A tak, Pane, dej, abychom nezapomínali ani na nehmotné vzpomínky a nenechali je příliš zapadnout prachem všedních starostí.

Zobrazeno 731×

Komentáře

Ivka-Iva-el

Díky za připomenutí - chtěla bych si ty silné chvíle s Bohem zapisovat. Ale často mi přijde, že je to tak silné, že na to nezapomenu, a nezapíšu si to. A pak ty zážitky blednou a je to škoda.

voda-zpívající

Když si to píšu, tak je dobré,že se k tomu můžu vrátit, když je mi ouvej.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio