O mých zážitcích, zájmech, zkrátka o mě.

Jarní

17. 5. 2017 22:12
Rubrika: Nezařazené

Sedím na terase. Od někud ke mně přicupitá náš kocour. Tak dlouho se mi otírá o nohy, dokud si ho nevezmu na klín. Hezky se rozvalí a sluní se. Přestávám ho v jednu chvíli hladit. Zajímá mě, co udělá. Natáhne packu a začne mi šťouchat do ruky, kterou jsem zdánlivě nevšímavě odtáhla.

Venkem zní typické jarní zvuky. Někdo seká trávu nebo pracuje na zahradě, tu a tam někdo projede po cestě na kole. Ptáci zpívají o stošest, slunce hřeje. Občas je slyšet pobzukovat nějaký hmyz. Z nějaké zahrady jde slyšet povyk dětí, třeba si hrají, kdoví?

   Mám ráda tu jarní změnu. Najednou není takové pochmurné ticho, jako v zimě. Člověk potkává víc lidí venku, příroda se probouzí k životu. I vzduchem se linou jiné vůně, vůně posekané trávy, někdy vůně nějaké rostliny. A vždycky to přijde tak z ničeho nic a najednou.

Nakonec nemilosrdně postavím kocoura na zem. Ten jak se objevil, tak zmizel. Po krátkém zastavení se doma se k těm zvukům přidá i ťukavý a šoupavý zvuk mojí hole. Vydávám se na procházku k babičce a cestou se zaposlouchávám do dalších a dalších jarních zvuků.

P.s. Byla to příjemná chvilka relaxu.

Zobrazeno 907×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio