O mých zážitcích, zájmech, zkrátka o mě.

Andělé moji

1. 10. 2017 20:06
Rubrika: Ze života

Když máme zítra ten svátek andělů strážných, uvědomila jsem si, že se mi někdy stává, že můj anděl strážný někdy osloví lidi, které mě ani tak nějak nenapadne požádat o pomoc. V poslední době jsem zásahy mého ochránce vnímala nejintenzivněji asi na pielgrzimce z Českého Těšína do Czenstochowe. A udivovalo mě, do jaké míry jsou schopni úplně cizí lidé nezjištně pomoct. A zjistila jsem, že se mi dost často stávalo, že se někdo objevil, pomohl a zmizel, ale samozřejmě byli i ti stálí.

Když jsem neměla svůj hořčík a cítila jsem, že ho potřebuju, objevila se úplně cizí paní (bylo nás tam přes 90) a dala mi tabletku. Když byla kamarádka chvíli pryč, vrátila se s tím, že mi přinesla ještě na večer a na ráno, přitom, že sama musela vědět, že to jen na dvakrát není a já si s tím množstvím hořčíku vystačila po celý zbytek pouti. Nikdy jsem ´ji pak už neviděla.

Když se zjistilo, že mám puchýř vedle puchýře a já měla strach z jejich prošití, objevila se "lékařka puchýřů" (ne zdravotnice, ale jedna zkušená poutnice, která už to šla po několikáté) a ošetřila mi je a bylo cítit, že to nedělá, protože musí, ale protože chce. A ani to prošití nakonec nebylo nic děsivého. A ještě mi půjčila svoje rezervní boty. Celý zbytek pouti se nezapomněla párkrát za den ke mě při chůzi nebo o pauze přidat a zeptat se, jak se mám a jak se mají moje puchýře.

Když při přímluvné modlitbě, kterou jsme jeden večer měli, mě vedle mě sedící paní (opět pro mě neznámá poutnice z naší pielgrzimky) objala kolem ramen, protože vycítila, že  na mě padl nějaký splín. (O objetí bych si netroufla říct nikomu, ale upřímně, tajně jsem chtěla, aby mě v tu chvíli někdo objal.)

Když jsme si poslední den my, co jsme šli poprvé, trhali polní květiny na věneček a najednou se objevila opět neznámá poutnice s tím, že mi ty kytky vezme, ať toho nemám v rukách moc. O pauze je kamarádce vrátila a poslala mi po ní nanuk. Taková drobnost, ale v tom horku osvěžující.

Když mě při celonočním bdění v bazilice moje "lékařka puchýřů" zabalila ještě do svého spacáku, i když jsem měla svůj (a bylo cítit, že to dělá s láskou) a pod hlavu mi k mému provizornímu polštářku z mikiny přidala svůj malý polštářek.

Když mě kamarádka celou dobu obětavě vodila.

Když mě i ostatní pomáhali vést, pokud ona nemohla.

A pokud to neberu z pielgrzimky všichni ti známí a neznámí, kteří mi každý den pomohou.

Pokud to někdo čtete, děkuji!

P.s. Možná budu divná, ale jedna z věcí, která mě asi po smrti bude zajímat je, kdo že je můj anděl strážný, který se mnou musí mít asi velkou výdrž.

 

Zobrazeno 1132×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio