O mých zážitcích, zájmech, zkrátka o mě.

Můj betlém

Nemám poslední dobou úplně jednoduché období, kdy by se mi zdál život zrovna zábavou. Dneska v kázání se otec zamýšlel nad tím, jak nás k něčemu Bůh povolá a pak jakoby nad tím ztratil kontrolu a stávají se věci, kterým nerozumíme. Marii je zvěstováno, že se jí narodí Ježíš. Ale najednou o devět měsíců později je vyhlášeno sčítání lidu a Maria, těhotná, jde s Josefem do Betléma. Je jí zvěstováno, že její dítě bude králem.. Ale najednou musí utíkat do Egypta, kde žijí ve vyhnanství asi pět let kvůli Herodovi.

Poukazoval na to, jak zpětně, časem, můžeme pochopit, proč tomu tak bylo, i když jsme tomu nerozuměli a zdálo se nám, že Bůh nad tou situací ztratil kontrolu.

Poslední dobou spoustě svým životním  situacím taky nerozumím, občas mi to nedá se nezeptat, proč? Kam mě tohle má posunout? Co se ještě má stát?

Od minulé středy slyším v kázáních, v Bibli slova, které mi připadají přímo na moje situace jako šité. A tak si říkám Není to, co se mi v životě právě odehrává můj betlém, do kterého se chce narodit Ježíš, aby to prozářil svou přítomností?  Chudý chlév s nedostatky situací, kterým teď momentálně nerozumím?

A tak Bože dej, aby můj betlém nebyl jak se zpívá v jedné scholové písničce hluchý, slepý. Dej, abych Tě dokázala poznat a slyšela Tvůj hlas. A abych Tě dokázala pustit do těch situací a třeba i později abych pochopila a přijala, kam mě to mělo posunout/co mi to mělo dát. Amen!

Zobrazeno 1118×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio