O mých zážitcích, zájmech, zkrátka o mě.

Za kulturou

6. 3. 2019 17:45
Rubrika: Ze života

Byla to taková hurá akce. Ještě před začátkem semestru jsem objevila, že moje oblíbená folková skupina Marien má koncert v synagoze v Heřmanově Městci. Neobvyklé prostředí synagogy mě velmi lákalo, moc jsem si nedokázala představit vyznění stylu jejich hudby zrovna tam. Nechtěla jsem jet sama a tak jsem oslovila ještě kamaráda, o kterém vím, že tahle skupina patří taktéž mezi jeho oblíbence. Samozřejmě moc dlouho neváhal a s návrhem na výlet souhlasil, pokud budou ještě vstupenky.

Moc Šancí jsem tomu nedávala, protože jsem to zjistila někdy v půlce ledna a koncert se konal koncem února. Ale jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistila, že místo ještě je.

Jedna věc vyřešena. Druhou otázkou bylo, jak sehnat doprovod, když jsme se oba schopni dostat sami jen do Pardubic? Ne, že bych teď chtěla vyzdvihovat virtuálno, ale díky signálům jsem poznala pár skvělých lidí, se kterými vztahy fungují nejen ve virtuálnu, ale i v reálnu. Doprovod nám zajistilo hodné Slu-nicko, za což jí ještě jednou moc děkuji. Nemluvím jen o téhle situaci, těch situací už bylo víc, kdy mi prostě signální přátelé pomohli i skutkem, když jsem to potřebovala. Anikdy před tím bych neřekla, že někde na netu můžu poznat takové lidi, kteří když můžou, neváhají a pomůžou. Takže tímto patří dík i signálům, děkuji za to, že jste, panuje tu o dost jiná atmosféra než třeba na takovém FB.

A abych se dostala zpátky ke koncertu. Do Pardubic jsme jeli každý sám, takže cesta byla poněkud nudná. Když jsme se všichni našli a sešli, bylo ještě poměrně dost času a tak jsme si zašli na čaj a zákusek. Pak zbyl čas i na malou procházku parkem. Ale po ní byl už opravdu čas zamířit k synagoze.

Nakonec byla celá synagoga vyprodaná, takže tam bylo docela narváno. Ale dalo se to čekat, tak speciální prostředí, do toho tak fajn muzika. Většinu písní jsme znali, přesto se našli některé, které pro nás byly neznámé. A asi správně můžete tušit, že tam zaznívaly spíš hluboké kousky, než folkařské úlety.

I ta nejznámnější, Zrcadla, se nakonec objevila. A když ji spolu se skupinou začala zpívat celá synagoga, až mě mrazilo.

Tohle není ze synagogy, ale taková ochutnávka, jak Zrcadla zní.

https://www.youtube.com/watch?v=0cmPfu0ZlM8

Některé kousky byly zase dost pravdivé, jako třeba tenhle.

https://www.youtube.com/watch?v=4EHckGcNP9U

Abych to zkrátila, koncert nás utvrdil v tom, že skupina pro nás zůstane nadále jednou z oblíbených

Cesta zpátky byla už ve veselejším duchu, oba jsme jeli do Brna, takže jsme si celou cestu povídali.

Byl to prostě krásný výlet. :)

Zobrazeno 888×

Komentáře

slu-nicko

Byla to pro mě radost, strávit s Vámi dvěma trochu času :-) A jsem moc ráda, že se Vám ten koncert u nás líbil! (a taky, že jste po půlnoci dorazili dobře na kolej, jste prostě dobří!)

TetaAni

Dík za tip na pěknou muziku. Dobře se to poslouchá.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio