O mých zážitcích, zájmech, zkrátka o mě.

Vzpomínka

Mažu SMSky v telefonu až narazím na jednu, kterou jsem stále neměla odvahu smazat. Na SMS s oznámením o úmrtí jednoho moc dobrého člověka. Je to už 2 roky, co otec Michal zemřel, zanedlouho to budou tři. U téhle SMS se na chvíli zastavím.

Hlavou se mi rozbíhají vzpomínky. Na den, kdy jsem ho poprvé ve Staré Vsi potkala. Na školní spolča, kde jsme se s ním se skupinou mladých lidí setkávali a diskutovali nad různými tématy. Na to, jak ještě byl na svatbě mojí biřmovací kmotry, i když už byl nemocný. Na to, jak jsem v dobrém kamarádům, které učil náboženství záviděla, že je učí zrovna on. 

Když jsem poprvé od kamaráda slyšela, že se mám za něj modlit, že je těžce nemocný, vůbec jsem tomu nechtěla věřit, on, takový mladý. Pak se ale tyto zprávy začínaly ke mě dostávat z více stran. Začínala jsem to brát jako skutečnost, stejně jsem stále v koutku srdce věřila, že tu s námi bude ještě dlouho a že to třeba zase tak špatné nebude.

A pak, když jsem se jednou probudila mi z neznámého čísla přišla ta smutná zpráva, že je jeho pozemská pouť u konce.

Kostel byl na jeho pohřbu plný, průvod jdoucí k jeho hrobu byl hodně dlouhý.

A na skoro závěr si dovolím dvě vzpomínky, které mi zůstanou v srdci navždycky. Když jsem byla na CSM ve Žďáru, skončila jsem tam se střevní virózou na kapačkách na marodce. Kamarádka mi ještě říkala, že se za mnou možná odpoledne zastaví a přišli pprávě s otcem Michalem. Většina osazenstva marodky spalo, jen já ne, tak jsme si tam asi patnáct minut špitali. Návštěva mě potěšila.

A druhá je ze Staré Vsi, na jednom ze silvestrů jsme šli na výlet na hory. Při závěrečném stoupání otec Michal vystřídal mé průvodkyně a vedl mě. Kopec byl opravdu strmý, on mě však držel tak pevně, že jsem nikdy nespadla. Ten pevný stisk si pamatuju do teď Když jsme vystoupali nahoru, naše spojené ruce pak mávaly do objektivu fotoaparátu.

Jsem ráda, že jsem takového člověka mohla znát. Když člověk potřeboval, dokázal vyslechnout, poradit. Navždy bude mít místo v mém srdci.

SMS nakonec i nadále zůstala v mém telefonu nesmazána, nějak nemám odvahu.

Zobrazeno 778×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio