O mých zážitcích, zájmech, zkrátka o mě.

Jak mě na letišti musel zachraňovat policista

12. 2. 2023 13:36
Rubrika: Ze života

Vím, že jsem sem dlouho nic nenapsala, přes školu na to úplně čas nebyl. Tak teď přidávám jeden z mých docela vtipných prázdninových zážitků.

Letěly jsme s kamarádkou na dovolenou do Řecka. Všude s sebou mimo běžné věci a léky, které člověk většinou s sebou má, kdyby náhodou (na nachlazení APOD.) vozím ještě své léky. Nikdy jsem s nimi na letišti neměla problém, vždycky jsem létala z Prahy, teď jsme letěly z Ostravy. V Praze mi vždycky po upozornění, že vezu léky říkali:"Jo jo to je v pohodě, to ani nevytahujte, já vám věřím." Samozřejmě jsem je vozila v originálním obalu, aby si někdo nemyslel.

Ale teď v Ostravě si paní všimla 100 ml lahvičky kapek od bolesti a nutně je chtěla vidět. Tak jsem mezi těmi všemi krabičkami v batohu hledala tu, ve které byla ta lahvička. Podávala jsem ji paní, papírová krabička se otevřela a lahvička z ní vyskočila a rozbila se na tisíc kousků. Obsah se samozřejmě vylil. Co teď? "No, jestli tady máte auto, patnáct minut odsud je lékárna." říkala arogantně žena a nehodlala se tím dál zabývat. Já:"A myslíte, že by šly erecepty vyřídit po EU? Auto tu nemáme a já jsem migrenička, záchvat si nenaplánuju, ani jeho intenzitu, jestli bude záchvat silný, tak tyhle kapky potřebuju, jestli ne, tak to nevadí, ale to já nikdy vědět nemůžu dopředu, jak silné to bude." "Ale to mě nezajímá, prostě si zkuste zavolat doktorce a nějak si to zařiďte." Tak jsem se jala googlit, jestli se dají erecepty vyřídit po EU, zjistila jsem, že ano. Zavolala jsem si tedy o nový erecept. Naštěstí mi nic na situaci, která se mi stala, neřekli nic.

Po chvíli přišla ona žena od kontroly:"Mě je to hrozně líto, co se stalo. Máte ten erecept? Co kdyby vám pro to zajel policista, že byste mu tu SMS  přeposlala?" Cože? Najednou takový obrat od nezájmu k zájmu? já:"A to by vážně šlo? Jestli ano, tak vám budu vděčná, moc vám děkuji. Nic nebudete muset doplácet...." a přeposlala jsem policistovi SMS. Modlila jsem se, aby mi je stihl dovézt včas. A vážně to stihl. Nakonec jsem do Řecka odjížděla se vším, co jsem potřebovala a moc jsme si to užily.

 

Zobrazeno 225×

Komentáře

kacarovi3

Je smutné, že se nemocným a nevidomým lidem nedůvěřuje.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio