O mých zážitcích, zájmech, zkrátka o mě.

Konec světa - stres, nebo pohoda?

19. 11. 2012 19:15
Rubrika: Nezařazené

Když se o datu 21.12.2012 mluvilo u nás ve třídě na základní škole mezi spolužáky, byl ve mě pokaždé neklid, sice malý, ale byl. Vždycky mě ale dokázala uklidnit věta z písma:"Nestarejte se o to, co bude zítra, každý den má svých starostí dost." (omlouvám se, za možná nepřesnou citaci, protože NZ Bible mám na 12 CD a než bych našla, kdo to napsal, trvalo by to dlouho.)

Pak se ke mě dostaly i spekulace o tom, že konec světa nebude, že dojde jen k překulení planety Země. Já sice nejsem geolog, ani nic podobného, jsem jen obyčejná studentka bigy, ale tyto spekulace mi připadaly dost zvláštní. Proč by se najednou planetě Zemi chtělo nějak přetáčet, když se stejně točí?

A včerejší kázání mě uklidnilo úplně. Otec mluvil o tom, že konec světa nebude, protože v Bibli je napsáno:"O té hodině neví nikdo, ani andělé v nebii." a kdybychom dostali nějaké dodatečné zjevení o konci světa s přesným datem, Bůh by nás vlastně obelhal. A i kdyby konec světa nastal, můžeme se přece těšit na Pánův příchod, ne?

Doma mi to nedalo a musela jsem nad tím přemýšlet. Napadly mě dva důvody, proč datum 21.12.2012 mohl nějaký člověk prohlásit za konec světa. Ten jeden je tak trochu šílený, ale dost mě to pobavilo a ten druhý je spíš takový ekonomický. Ten člověk, který toto datum prohlásil za konec světa chtěl asi zastrašit lidi tím, že příchod Boha bude děsivý, ale asi si neuvědomil, že 24. prosince přijde Ježíš na svět jako dítě. A ten druhý... Někdo si chtěl přivydělat a proto řekl, že přesně ví, kdy bude konec světa.

A co na závěr? Jsem ráda, že se můžeme radovat z příchodu Pána, ať už o Vánocích, nebo pak, až Bůh řekne:"Dost!" a ten konec opravdu nastane.

Zobrazeno 4793×

Komentáře

zuzankie

No, myšlenky se vnímat nedají, což je si myslím dobře, ale to ostatní se dá vyčíst z hlasu a z toho, jak se k vám člověk chová, ale z chování to vycítí každý.

kacarovi3

Já také Zuzko myšlenky číst nedokáži ale myslí-li na mě dotyčný zle,nepřejícně,ta to ucítím z jeho záření,tu negaci.I lásku cítím.Mám o tom příspěvek v blogu (Řeč srdcí).To myslím zvládáš.I když jsem měl zážitek u hrobu otce Ladislava Kubíčka,když jsme se tam modlili před odchodem na pout do Sloupu na jeho počest,že jsem tam cítil hřejivé chvění lásky,která nás všechny objala.Ptal jsem se po pouti na faře,jestli někdo z nich tu hřejivou sílu lásky cítil a nikdo ji necítil.Jsem asi jiný-citlivec.

Zobrazit 11 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio