O mých zážitcích, zájmech, zkrátka o mě.

Osmý světadíl aneb poprvé na muzikálu

18. 9. 2016 15:57
Rubrika: Ze života

Jak asi někteří víte, sestřenice s tetou mi navrhly, jestli bych s nimi nechtěla do Prahy na muzikál. Souhlasila jsem. A tak jsme včera v brzkých ranních hodinách vyrazily Pendolinem směr Praha.

Po příjezdu do Prahy jsme docela dlouho hledaly divadlo, ve kterém se měl muzikál hrát. Když jsme ho konečně našly, vydaly jsme se na Svatováclavské trhy, kde, jak už to tak bývá, byly nejrůznější suvenýry, někdy až "tretky". Ještě před tím jsme se ale cestou šly ztišit do chrámu Panny Marie sněžné. Po návštěvě kostela a trhů jsme se před dvanáctou šly podívat na orloj, kde už byl obrovský dav turistů. Oběd jsme vyřešily obrovským langošem, který jsem ještě dojídala na večeři a kafem. Pak už byl čas jít do divadla.

Když jsem poprvé slyšela název Osmý světadíl, vůbec jsem netušila, co si pod tím představit a ten název mi připadal celkem nezajímavý a nudný. Ale pak jsem si řekla, že pojedu a nechám se překvapit, co to bude zač, když jsem ještě v životě na muzikálu nebyla. A příjemně mě to překvapilo. Muzikál byl složený z písní skupiny Elán, děj byl taky zajímavý, něco jako Romeo a Julie v českém moderním podání až na to, že Julie nezemřela. Přestávku jsme si s tetou zpestřily sklenkou červeného vína. Po představení jsme šly, i když se rozpršelo, ještě na krátkou procházku na Karlův most a pak už se vyrazilo směr Hlavní nádraží a domů.

Den to byl krásný, takový neobvyklý. Jsem ráda, že jsem na takový výlet mohla jet. A ocenila jsem i to, že mám aplikace Google maps a Infotabule v mobilu, dost se nám totiž hodily.

Zobrazeno 808×

Komentáře

Ivka-Iva-el

Super, také jsme na tomto muzikálu byli :-)

marta-el

Písničky Elánu jsem mívala v dobách svého mládí :-) moc ráda. A tak i když muzikály zrovna "nemusím", dokážu si představit, že by se mi zmíněný Osmý světadíl mohl opravdu líbit - díky za tip, třeba někdy při návštěvě Prahy zajdu.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio